Skip to content
Gratis verzending vanaf € 50,00 binnen Nederland
Afspraak maken

Je huid "herfst- en winterproof" maken, hoe doe je dat?

Toegegeven, best vreemd om dit stuk te schrijven terwijl het buiten ineens 20 graden is, maar we kunnen er toch echt niet omheen hoor….het is herfst! En dat betekent dat de temperaturen weer naar beneden gaan, we straks te maken gaan krijgen met guur weer en de verwarming weer aan gaat. Voor je huid is dat best even wennen. Je merkt misschien dat deze wat trekkerig aanvoelt of er ontstaan droge, jeukende plekjes. De eerste velletjes verschijnen weer op je lippen en de huid op je armen en benen wordt ook weer droger omdat we deze weer gaan bedekken met kleding. Tijd dus om onze huid “herfst- en winterproof” te maken. Maar hoe doe je dat? Ik geef je een aantal tips en productaanbevelingen.

Dagverzorging

Gebruik jij het hele jaar door, gedurende alle seizoenen, dezelfde crème? Op zich is daar niks mis mee maar soms voel je aan je huid dat het even niet voldoende is. In de herfst en de winter heeft je huid namelijk vaak nét iets extra’s nodig. ‘s-Zomers is een hydraterende crème met een luchtiger textuur vaak prettig omdat deze snel intrekt en niet snel “uitzweet”. Maar als de temperaturen naar beneden gaan, dan vraagt de huid tóch om een rijkere, vollere crème. Een perfecte crème is de Crème Riche. Ben je geen fan van een vollere crème, voeg dan een druppel gezichtsolie (l’Huile Addiction) toe aan je dagcrème. Dan geef je je huid tóch net wat meer zonder het gevoel van een vollere crème op je gezicht.

Serums

Zelf ben ik gek op serums. Ik vind het werkelijk een uitkomst dat je met een serum altijd een crème “op maat” kunt maken. Afhankelijk van het weer, de omstandigheden waarin je je begeeft en de conditie van je huid voeg je dagelijks een druppel van een serum toe aan je favoriete dagcrème en voilá, je hebt je eigen op maat gemaakte crème. Werk je bijvoorbeeld op kantoor met de verwarming aan en zit je tussen de computers, dan is de Booster Protection hét serum voor jou. Ingrediënten in dit serum (o.a. echinacea) zorgen ervoor dat de natuurlijke weerstand van de huid wordt versterkt. De in dit serum aanwezige antioxidanten zijn bijzonder doeltreffend bij blootstelling aan luchtvervuiling, UV-licht en elektromagnetische golven. Weet je (nog) niet welk serum bij jou past? Ik adviseer je graag!

Scrubs

Dat je je huid alleen in de zomer hoeft te scrubben is een misvatting. Ook in de herfst en de winter is een wekelijkse scrub-sessie geen overbodige luxe. Dode huidcellen worden verwijderd, je voorkomt dat je huid dof wordt én het ontgift. Voor het gezicht is er La Crème Gommante en voor je body Le Gommage Corps Eclat. Na het scrubben wél even lekker de huid voeden; voor je gezicht doe je dat met een lekkere crème en voor je body gebruik je een fijne, voedende bodylotion.

Handen

Ook je handen zullen droger gaan aanvoelen en in het ergste geval kun je zelfs last krijgen van kloofjes. Dit komt door de kou buiten en de droge warmte binnen. Dus is het mijn advies om nú al te gaan smeren, smeren, smeren…… Le Soin des Mains is hier uitermate geschikt voor. En natuurlijk heb je een tube in je tas zitten of op je werkplek liggen zodat je je handen gedurende de dag ook nog kunt insmeren

Lippen

Zijn de eerste velletjes al een feit? Tijd om de lippen goed te verzorgen. Als je voor je gezicht La Crème Gommante gebruikt, dan kun je daarmee ook zachtjes je lippen scrubben. Daarna een goede lippenbalsem gebruiken. Vermijd vaseline / paraffine producten. Die gaan het probleem niet voor je oplossen, integendeel. Absolution heeft een super fijne lippenbalsem in stickvorm, Le Baume.

Douche en baden

Niks lekkerders dan in een warm bad of onder een warme douche stappen als je het koud hebt. Maar pas op! Water droogt uit. Gebruik in bad of onder de douche dan ook liever lauwwarm in plaats van warm tot heet water en gebruik producten in bad of onder de douche die de huid verzorgen. Le Soin du Corps, Le Lait Peau Douce en Le Lavant Corps Doux zijn stuk voor stuk verzorgende producten voor onder de douche en voor na het douchen en baden.

En last but not least… Geniet van de prachtige herfstkleuren en ga er, óók in de winter, bij mooi weer lekker op uit!

Wil jij dat jouw huid dag en nacht gezond blijft?

Rust, beleving, het prikkelen van de zintuigen en persoonlijke aandacht zijn de steekwoorden die bij Mooi Wel hoog in het vaandel staan.

Back To Top