Skip to content
Gratis verzending vanaf € 50,00 binnen Nederland
Afspraak maken

Wallen en/of donkere kringen onder je ogen

Regelmatig krijg ik in de salon vragen over wallen en/of donkere kringen onder de ogen. Tijd dus om hier eens wat verder in te duiken én ik geef je graag wat tips.

Heb je wallen onder je ogen dan is het eerst zaak om vast te stellen of er sprake is van vet- of vochtwallen. Hoe?? Heel simpel. Ga plat op je rug liggen en neem een spiegel in je hand. Kijk nu naar de wallen onder je ogen. Is er niets veranderd? Dan is er sprake van vetwallen. Vlakken de wallen af en zien ze er dus (veel) platter uit? Dan heb je te maken met vochtwallen.

Vetwallen

Vetwallen kun je helaas zelf niet verhelpen. Vaak is er sprake van een erfelijke kwestie en moet er een chirurgische ingreep aan te pas komen om er vanaf te komen.

Vochtwallen

Tegen vochtwallen kun je gelukkig zelf wél het één en ander doen. Ik geef je wat tips:

  • Neem voldoende slaap. Juist ’s-nachts (herstelperiode) voert ons lymfestelstel afvalstoffen en vocht af. Krijg je te weinig slaap dan geef je je lichaam dus te weinig tijd om dit zo goed mogelijk te doen. Dit is dus precies waarom we juist in de vroege ochtend, bij het opstaan, nog wel eens geconfronteerd worden met vochtwallen.
  • Gebruik een goed oogproduct met verzorgende en vocht afdrijvende ingrediënten en breng deze met een licht drukkende en afvoerende beweging aan. Altijd vanaf de binnenkant van de ogen naar de buitenkant. En dus géén rondjes draaien rondom het oog want daarmee voer je geen vocht af……
  • Voer bij jezelf een lymfedrainage uit. Dit kan heel simpel met je ringvingers. Hoe? Ik doe het je graag voor, dus vraag er gerust naar bij je volgende bezoek aan de salon
  • Maak gebruik van kou! Masseren met een ijsklontje (wél even een doekje eromheen natuurlijk), wattenschijfjes doordrenken met water, een poosje in de ijskast leggen en daarna op je ogen doen; je oogproduct even in de ijskast leggen voordat je het aanbrengt, gebruik maken van zogenaamde “ice balls”… Kou werkt vaak goed.
  • In de salon kan ik tijdens de gezichtsmassage een apart oogprotocol uitvoeren dat stimulerend werkt op de doorbloeding en de afvoer van het vocht. Informeer gerust naar deze mogelijkheid.

Donkere kringen onder de ogen

Heb je last van donkere kringen onder je ogen? Dit kan behoorlijk wat oorzaken hebben zoals erfelijkheid, gebrek aan bepaalde vitaminen (denk hierbij aan vitamine D en/of B12), veel wrijven over de huid onder de ogen (denk aan jeukende ogen bij hooikoorts) en huidveroudering (de huid wordt dunner en onderliggende bloedvaatjes worden meer zichtbaar).

Maar donkere kringen onder je ogen kunnen ook ontstaan door vermoeidheid, slecht slapen (jawel, daar is ie weer……) of bijvoorbeeld ziekte. In dit geval zullen de donkere kringen veelal verdwijnen als de oorzaak is opgelost. Dus zorg voor een goede nachtrust en gezonde leefstijl.

Wil je donkere kringen camoufleren? Probeer in de salon dan eens de multicorrecteur van Absolution. Een fantastisch mooi product dat ingrediënten bevat die donkere kringen prachtig camoufleren én ook nog eens vocht afvoerend werken.

Wil jij dat jouw huid dag en nacht gezond blijft?

Rust, beleving, het prikkelen van de zintuigen en persoonlijke aandacht zijn de steekwoorden die bij Mooi Wel hoog in het vaandel staan.

Back To Top